KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Opłaty

PODSTAWA PRAWNA:

Uchwała Nr XL/1055/17 Rady Miejskiej w Łodzi z dnia 11 stycznia 2017 r. w sprawie określenia wysokości opłat za korzystanie z wychowania przedszkolnego poza czasem przeznaczonym na bezpłatne nauczanie, wychowanie i opiekę dzieci do lat 5 w przedszkolach publicznych prowadzonych przez Miasto Łódź.

OPŁATA ZA PRZEDSZKOLE:

Bezpłatne nauczanie, wychowanie i opiekę przedszkole realizuje w godzinach:
8.00 – 13.00.

  • Za każdą godzinę korzystania z wychowania przedszkolnego poza czasem określonym w pkt. 1 tj. w godzinach 6.00 – 8.00 i 13.00 – 17.00 przez dziecko w wieku do 5 lat pobiera się opłatę w wysokości 1 zł.
  • Opłatę miesięczną stanowi iloczyn godzinowej stawki tj. 1 złotych oraz liczby godzin
    pobytu dziecka w przedszkolu poza godzinami 8 - 13 .
  • Z opłaty za korzystanie z wychowania przedszkolnego, o których mowa w pkt. 2 zwolnieni są użytkownicy Łódzkiej Karty Dużej Rodziny, dzieci z rodzin zastępczych oraz dzieci z rodzinnych domów dziecka.
  • Dzieci 6-letnie objęte rocznym obowiązkowym przygotowaniem przedszkolnym nie płacą za pobyt w przedszkolu na podstawie nowelizacji ustawy o dochodach jednostek samorządu terytorialnego oraz niektórych innych ustaw.

OPŁATA ZA ŻYWIENIE

Stawka żywieniowa naliczana jest za każdy dzień pobytu dziecka w przedszkolu i wynosi:

  • za trzy posiłki - 5,20 zł.
  • za dwa posiłki - 4,16 zł.
  • za jeden posiłek (obiad) - 2,60 zł.

ZWOLNIENIA Z OPŁATY

Warunki zwolnienia rodziców (opiekunów prawnych) w całości lub w części z opłaty za pobyt dziecka w przedszkolu „Regulamin stosowania obniżonej odpłatności za świadczenia Przedszkola Miejskiego Nr 146".

Podmiot udostępniający informację:
Przedszkole Miejskie nr 146 w Łodzi
odpowiada: Jadwiga Tomczonek
data: 13-02-2017
wytworzył: Jadwiga Tomczonek
data: 13-02-2017
data: 13-02-2017
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 12-04-2016 - Edycja treści
  • 13-07-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 06-06-2013 - Edycja treści
  • 03-11-2012 - Edycja treści
  • 09-09-2011 - Edycja treści
  • 06-02-2011 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 520